Google Motorola çalışanlarını işten çıkarıyor!

Yazar: Unknown Tarih: 3/11/2013 Kategori: , , , , Yorum:
Google Motorola'yı satın aldıktan sonra iş gücünde azaltmaya giderek Ekim ayında 4 bin kişiyi işten çıkarmıştı. Fakat bu Google için yeterli olmadı.

The Wall Street Journal'ın haberine göre, şirket Motorola Mobility'de 1200 kişiyi daha işten çıkaracak. Bu rakam şirketin toplam çalışan sayısının yüzde 10′dan fazlasına tekabül ederken, şirketle yolları ayrılacak olanların ABD, Çin ve Hindistan ofislerinden seçileceği belirtildi.

The Wall Street Journal'a konuşan bir Motorola yöneticisi, bu işten çıkarmaların geçtiğimiz yaz duyurulan kararların bir devamı olduğunu dile getirdi. Çalışanlar açısından durumun zorluğunun farkında olduklarını söyleyen yönetici, zorlu geçiş sürecinde çalışanlara yardımcı olmaya kararlı olduklarını sözlerine ekledi.

Gazeteler son günlerde bir şirket içi e-postaya ulaştı. Bu e-posta da yer alan ifadelerde şirketin maliyetlerinin çok yüksek olduğu ve şirketin rekabetçi olmadığı pazarlarda çok para kaybettiği gibi konulara değinilmiş. Ayrıca şirketin yakın zamanda tanıtacağı yeni ürünlerinin oldukça beklenti oluşturacağını ve ilgi göreceğini ancak yine de belli zorluklarla karşılaşılabileceğini belirtmişler.
Paylaş: Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr