Google'dan Dünya Kadınlar Gününe özel doodle!

Yazar: Unknown Tarih: 3/08/2013 Kategori: , , , , Yorum:
Google'dan Dünya Kadınlar Gününe özel doodle!

Google bugün giriş sayfasını kadınlara ayırdı. Her yıl 8 Mart'ta kutlanan Dünya Kadınlar Günü diğer adıyla Emekçi Kadınlar Günü Birleşmiş Milletler tarafından kabul gören bir gün.

Bu günün Dünya Kadınlar Günü olmasında ki acı bir nedeni var! 8 Mart 1857'de ABD'de ki bir tekstil firmasında 40.000'e yakın dokuma işçisi çalışma şartlarından dolayı greve başlıyor.

Peki burada ki acı ne diyeceksiniz?

Grev yapan işçileri durdurmak için polisler onlara saldırıyor ve işçileri fabrikaya kilitliyorlar. İçeride yangın çıkıyor ve polis barikatları yüzünden işçiler yangından kaçamıyor. Bunun üzerine çoğu kadın olmak üzere 129 işçi orada can veriyor. İşçilerin cenazelerine 10.000'i aşkın kişi katılıyor.

Bu olaydan çok sonra 1910 yılında Danimarka'nın Kopenhag kentinde 2. Enternasyonale bağlı kadınlar toplantısında Almanya Sosyal Demokrat Partisi önderi Clara Zetkin 1857 yılında fabrikada yangın sonucunda ölen işçiler anısına 8 Mart'tın Dünya Kadınlar Günü olarak anılması önerisini getiriyor ve oy birliğiyle bu günün Dünya Kadınlar Günü olması kabul ediliyor.

Google Dünya Kadınlar Günü logosuyla bu günü unutmuyor!
Paylaş: Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr