Sürücüsüz çalışan akıllı araçlar!

Yazar: Unknown Tarih: 3/05/2013 Kategori: , , , , , , Yorum:
Teknolojinin gelişmesiyle birlikte hem telefon sektöründe hemde son zamanlarda oldukça gelişen araba sektörü gittikçe akıllı bir oyuncağa dönüşüyor. Artık akıllı teknoloji ile geliştirilen otomobiller sürücü olmadan park etme özelliğine sahip olacak.

Peki bu teknoloji nasıl kendi kendine olacak diye düşünenlere hemen cevap veriyorum tabiki akıllı telefon bağlantısı ile mümkün olacak.Telefon ve araç arasında iletişimi sağlayacak bir uygulama olacak bu uygulama aracımızı park etmemize yardımcı olacak. Kullanımı ise oldukça basit uygulamada bulunan "Park Et" komutunu çalıştırıyoruz. Aracımız kendisi için en uygun yeri bularak aracı park edecek. Park etme sorunu yaşayan kişiler için mükemmel bir uygulama.
Şuan ki araba piyasasında bu tür uygulamanın yok olduğunu zannetmeyin!

Bu işlemlerin %90'nı Audi aracı tarafından yapılabiliyor. Ayrıca Audi araç lastik ölçümü yapıyor, zemin eğimini hesaplıyor ayrıca virajlarda hız kontrolü yaparak bir çok özelliğe sahip olduğunu gösteriyor.

Peki bu teknolojiler yeterli mi?

Tabiki hayır. Akıllı araçlar için oldukça büyük projeler var.Özellikle araç içerisinde internet kullanımıda zamanla yaygınlaşacağa benziyor. Akıllı araçların fiyatı konusunda henüz bir rakam veremeyiz. Fakat böyle bir teknolojiye sahip akıllı araç fiyatı oldukça pahalı olacağa benziyor.
Paylaş: Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr