Petabyte nedir ?

Yazar: Adsız Tarih: 2/24/2012 Kategori: , , Yorum:
Büyüyen veri kapasitesinin dünyasında, bir Petabyte sınır temsil hemen öncesinde kendisi ishal terabyte, sadece önde gigabayt. Başka bir deyişle, 1024 gigabyte bir terabayt ve 1024 terabayt olan tek bir Petabyte olduğunu. perspektif bu koymak için, bir Petabyte yaklaşık bir milyon gigabayt (1048576) olduğunu.

1980'lerin sonlarında, bir büyük sabit disk 80 megabayt olarak kabul edildi. Bugün, uzay bu miktar bile geçerli Windows olmadan sınır kadar depolama sınırları karşı işletim sistemi tutmaz. Sağlam programları, müzik dosyaları, dijital çok yönlü diskler (DVD), video ve yüksek çözünürlüklü grafik akışı tüm bellek aç hayvanlar byte gayrimenkul biraz üzücü olmuştur.
Bu düşünülemez 1980'lerde ki ev bilgisayarı bir gün ve veri depolamak için gigabayt hatta yüzlerce onlarca gerektirecektir olurdu. Petabyte yine terabyte ve nerede ev bilgisayarı başka bir yirmi yıl olacak diyebiliriz bölge, ardında yatıyor olsa?

Bu humbling sanılmaktadır ki güçlü Petabyte mağazaları tek tek parçaları. Tek bir karakteri temsil eden bayt yapmak için sekiz bit alır. Örneğin kelime "bit", ya da üç bayt büyü için 24 bit alır.

Put 1024 bytes birlikte ve bir kilobayt var. kilobayt aynı miktarda (1024) atın ve bir megabyte ördük; 1024 megabayt ve bir gigabyte var - ve böylece bir terabyte almak ve son olarak, bir Petabyte. Peki kaç bit bir Petabyte var? Bir şaşırtıcı 9.007.199.254.740.990!

ortalama kişi için, sayı çatır çutur yemek biraz tüylü zaman Petabyte sınırları içine hareketli olur, ama orada durmuyor. Petabyte ötesinde olan EXABYTE, zettabyte ve yottabyte. bazı düşünce, 1024 megabayt bir gigabayt eşittir kullanılır hala neden olabilir, biz hızlı zamanlar insanlar ", 500 gigabyte yerine yarım terabayt" depolama sahip referans olacak geliyorsun. Ancak şimdilik, Petabyte güvenle bu Indiana Üniversitesi gibi üniversite sahip olduğu süper bilgisayarlara, Avrupa Nükleer Araştırma (CERN), ve IBM'in Global Services, diğerlerinin yanı sıra küme olduğunu. Biz sadece ev kullanıcısı Petabyte tarafından depolama kapasitesi satın alıyor zaman, birleştirme programları hızla devam ediyorum umut ediyoruz.


Paylaş: Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr