Tumblr nedir ?

Yazar: Adsız Tarih: 2/24/2012 Kategori: , , Yorum:
 Tumblr en sade anlamda basit ve kolay kullanılımı olan bir blog servisidir. WordPress ve hatta Blogger’dan daha sade ve daha kolay öğrenilebilen, özellikle gençler arasında yaygın olarak kullanılan bir blog açma ve yönetme sitesi olarak da tanımlanabilir. Tumblr’de fazla emek harcamaya gerek olmadan resim, video ve yazı paylaşmak oldukça kolaydır, kişiselleştirme açısından ise kullanıcıya olabildiğince esneklik sağlar. 

Neden Tumblr

Tumblr’in tercih edilmesinin en temel nedenlerinden biri sade ve öğrenimi basit olması. Ücretsiz olması da en az kolay ve güzel olması kadar etkili tabi ki. Bu nedenle 10 yaşındaki bir çocuk bile Tumblr aracılığıyla bir blog açabiliyor. Ayrıca Tumblr blog yazarlığını bir sosyal network gibi görüyor, diğer blog yazılarını beğenerek ya da paylaşarak sosyalleşme imkanı sağlıyor.
Nasıl Üye Olunur – Tumblr Kaydol

Tumblr ile blog açmak için üye olmak gerekiyor herşeyden önce. Tumblr’e üye olmak için Tumblr’in anasayfasına gidin. e-Mail Adress yazan yere e-posta adresinizi, password yazan yere şifrenizi ve URL yazan yere de sahip olmak istediğiniz bloğun adresini yazın. URL oarak, ayseninsitesi girerseniz, Tumblr blog adresiniz:

ayseninsitesi.tumblr.com şeklinde olacaktır.
Paylaş: Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr