Google'ın internet gözlüğü yasaklanıyor mu?

Yazar: Unknown Tarih: 3/19/2013 Kategori: , , , Yorum:
Google gözlüğünün hemen yasaklanmasını isteyen kuruluşlar olduğu ortaya çıktı.
 

Google'ın bilgisayarı adeta gözlüğe yerleştirip kullanıcılarına sunduğu gözlük bazı tehlikeleri içeriyor. Gizlilik ihlali nedeniyle sivil toplum kuruluşları bu gözlüğe karşı geliyor.


Google'ın her daim internete bağlı olan ve görüntü kaydı alabilen akıllı gözlüğü bir bilgisayarın yapabildiği temel işlemleri yerine getirebiliyor. Görüntü kaydı, navigasyon, sesli komutları algılayabilme, internette sörf gözlüğün öne çıkan özelliklerinden sadece bir kaçı.
Fiyatı 1500 dolar olarak belirlenen ve Google'ın başlattığı kampanya kapsamında ufak bir kitleye dağıtılan Google Glass'ın gizlilik ihlaline neden olacağı endişesi ise sivil toplum kuruluşlarını harekete geçirdi. Robotları Durdurun isimli grup, kullanıcıların farkında olmadan görüntülerinin bu gözlükler aracılığıyla çekilebileceğini ve bu nedenle bu gözlüklerin derhal yasaklanması gerektiğini kaydetti.

Kısa bir zaman önce de ABD'de bir bara girişte bu gözlüklerle gelenleri içeriye almamışlarda. Google Gözlük'e barlarda yasak getirilmişti. Bunun nedeni insanların farkında olmadan bu gözlükle görüntülerinin kayıt edilmesi.
Şuan da Google bu söylentileri önemsemiyor Google Glass yaygınlaştığında bakalım insanlar nasıl tepki verecek.
Paylaş: Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr