iPhone 5S'in özellikleri!

Yazar: Unknown Tarih: 3/15/2013 Kategori: , , , , Yorum:
iPhone 5S hakkında yeni iddialar gelmeye başladı, bu yenilikler parmak izi okuyucusu ve NFC desteği olabilir.

China Times haberlerine bakılırsa Apple, iPhone 5S için parmak izi okuyucusu ve NFC özelliğini bulundurmak için Tayvanlı bir yonga üreticisi ile görüşmeler gerçekleştiriyor.

NFC özelliği sayesinde temassız ödeme imkanıyla telefon artık e-cüzdan olarak kullanılabilecek.
iPhone, Passbook uygulamasıyla uçak biniş kartı, sinema bileti, kupon gibi dokümanların bilgileri tutulabiliyor. NFC desteğiyle bu uygulama çok daha başarılı olabilir.

ÖDEMELER CEP'TEN

İddialara göre firma, NFC’nin faydaları konusunda nihayet ikna olmuş durumda ve NFC’li bir iPhone prototipini test ediyor. Dolayısıyla 6. nesil iPhone’da NFC desteği olabileceği söyleniyor. Passbook uygulamasına ekstra fayda sağlayacağı gibi NFC ile dosya paylaşımı ve ödeme yapmak da mümkün olabilir.

Söz konusu olan parmak izi okuyucunun iPhone modellerinde yer alan Home tuşu üzerinde olacağı düşünülüyor. Parmak izi okuyucusu kimlik doğrulama işlemlerinde kullanılacak. Şimdiden merak uyandıran bu özelliğin hangi konuda işlem kolaylaştıracağı da merak uyandırıyor.

'iPHONE 5S ERKENE ALINDI'

IDC analiz şirketinden Francşsco Jeronimo, "Samsung'un yeni telefonu önümüzdeki İki yıl içinde Apple'ın yeni telefonundan fazla satarsa şaşırmam" diyor.

Jefferies Bank'tan Peter Misek ise Samsung'un yeni telefonla ilgili "muazzam" hedefleri olduğunu söylüyor. Misek'e göre Samsung ilk dokuz ayda 100 milyon sipariş alacağını öngörüyor. Apple'ın en çok satan modeli olan iPhone 4S Aralık sonu itibarıyla 15 ayda 110 milyon adede ulaşmıştı.
Apple iPhone 5'i Eylül'de çıkardı. Şirketin Samsung'un S4 hamlesi karşısında yeni modeli iPhone 5S'i daha erken; muhtemelen bu yaz piyasaya sürme kararı aldığı konuşuluyor.

Iphone'un yeni modelinde arayüzün değiştirileceği, sesli komut programı Siri'nin geliştirileceği, "bulut"ta film kapasitesinin artırılacağı ve belki de fiyatın aşağı çekileceği ileri sürülüyor.


Paylaş: Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr